Tips voor het privé verkopen van uw auto

Iedereen weet dat je auto inruilen de snelste manier is om van een auto af te komen, maar het is ook de slechtste manier om het meeste geld voor je auto te krijgen. U kunt het meeste geld voor uw auto krijgen als u deze zelf online auto verkopen gaat, maar om het goed te doen, moet u veel tijd en moeite besteden. Als u gemotiveerd bent om zelf aan het verkoopproces te beginnen, zijn er een paar eenvoudige tips waarmee u snel een geweldige prijs voor uw auto kunt krijgen. Hier is een stapsgewijze handleiding om het meeste geld voor uw auto te krijgen:

Mechanische problemen oplossen. De eerste prioriteit van een autokoper is het krijgen van een mechanisch gezonde auto die goed is onderhouden en onderhouden. Alle mechanische problemen die niet zijn opgelost voorafgaand aan een verkoop, kunnen kopers helemaal afschrikken en zullen lowball-aanbiedingen uitnodigen die de kosten van het oplossen van het mechanische probleem overschatten. Als er problemen zijn die u niet wilt oplossen, ontvang dan in ieder geval schattingen voor de reparatie, zodat u de koper kunt informeren over de omvang van het probleem.

Ontvang een inspectie en tune-up.   Neem uw auto mee voor een staatsveiligheidsinspectie om ervoor te zorgen dat de basis (banden, lichten, remmen) allemaal in goede staat verkeren. Vraag ze terwijl ze daar zijn om alle vloeistoffen bij te vullen, zorg ervoor dat alle onderhoudslampjes uit zijn en dat de banden goed zijn opgepompt. Dit zou u minder dan $ 30 moeten kosten en de koper extra zekerheid bieden die u deze kosten meer dan zal vergoeden.

De waarde van de auto in een rapport

Ontvang een voertuiggeschiedenisrapport.   Kopers krijgen meestal het CarFax-rapport of vergelijkbare voertuiggeschiedenisrapporten, dus laat u niet verrassen door een probleem in het rapport. Zelfs als u denkt dat u de auto goed kent, weet u nooit of fouten in het rapport kopers afschrikken voordat ze zelfs maar op uw advertentie reageren. Ontvang het rapport, lees het opnieuw, bel de rapporterende bedrijven om eventuele fouten op te lossen en wees voorbereid om eventuele vragen te beantwoorden. U moet ook het inruilwaarde auto berekenen.

Detailleer uw auto.  Krijg een volledig detail van uw auto, inclusief de motorruimte, bekerhouders, tapijtreiniging, vlekverwijdering, glans van banden en luchtverfrissing. Laat uw detailer ook alle bumper- en raamstickers en alle stickerresten verwijderen. Hoewel dit relatief duur kan zijn (tot $ 225), zal uw auto zich onderscheiden van anderen op de markt en kopers verder verzekeren dat u voor uw voertuig hebt gezorgd. Als u in uw auto hebt gerookt, huisdieren heeft vervoerd, of ongebruikelijke vlekken of slijtage op de stoelen van uw auto heeft, investeer dan in het oplossen van deze problemen voordat u ze vermeldt. Een ozonmachine kan de meeste rookgeur en huisdiergeuren uit een auto halen, en de meeste detailers zullen dit als een extra lading leveren. Stoelconditionering, die gespecialiseerde auto-interieurbedrijven kunnen bieden, zal deze versleten stoelen er als nieuw uit laten zien.

Related Posts