Een lening afsluiten, is het een slim idee? En welk type lening kun je het beste kiezen? Is een doorlopend, of persoonlijk krediet de beste keus?

Ben jij nog aan het nadenken over leningen vergelijken? Het kopen van een woning en het verkrijgen van het juiste type woningkrediet van de Bank is altijd een uitdagende taak. Waarom vraagt u zich dat af? Ik denk dat iedereen het met mij eens zal zijn als ik zou zeggen dat het bezit van een woning onze grootste verbintenis in ons leven is. Als u geen goede financiering krijgt, kan het u duizenden of zelfs tienduizenden aan rentebetalingen alleen al aan de Bank kosten.

Op welke manier kun je het beste gebruik maken van een lening of krediet?

Voor Beleggers zal het correct structureren van de hypotheekfinanciering nog kritischer zijn, omdat dit het verschil kan betekenen tussen een winst of een verlies. Dit kan het verschil zijn tussen het creëren van een vermogensgenererende vastgoedportefeuille of het nooit verder komen dan de eerste vastgoedinvestering.

  • Tijdens mijn hele 14 jaar durende reis in de hypotheekfinanciering heb ik veel vastgoedkopers gezien die verkeerde hypotheekbeslissingen namen die hen enorme bedragen hebben gekost. Dus hoe zorgt u ervoor dat u de juiste soort vastgoedfinanciering krijgt die u duizenden euro’s aan rente zal besparen?
  • Hier zijn de 10 grootste fouten in de woningkredietfinanciering die door kredietnemers zijn gemaakt en die ik gedurende mijn hele carrière in de hypotheekfinanciering heb verzameld.

1. Inzicht in de Hypotheekindustrie

De afgelopen een jaar hebben we veel aankondigingen gezien van Bank Negara met betrekking tot de veranderingen in het hypotheekfinancieringsklimaat. Veel huizenkopers zijn zich nog steeds niet bewust van de recente veranderingen en werden op de vingers getikt. Neem bijvoorbeeld, toen ik onlangs een van mijn huizen verkocht, wist de koper pas dat er een financieringsplafond van 70% is voor een derde huis nadat hij de aanbetaling had gedaan en ging hij naar de bank om te informeren naar de financiering.

  • Met de nieuwe aankondiging op 100% financiering met eigenschappen die tussen RM100.000 tot RM400.000 kosten nemen extra voorzorgsmaatregel op de lening goedkeuring door de banken. Het is nogal rigide met veel eisen die moeten worden voldaan. Mijn advies voor degenen die gaan voor dit type van lening is om naar de bank en controleer de lening goedkeuring eisen alvorens zich te committeren op de aankoop.
  • Voor huizenkopers of investeerders die nieuwe eigendommen kopen, neem dan de extra moeite om de laatste wijzigingen te controleren voordat u zich vastlegt op uw aankoop.

2. Gaan voor de laagste rentepercentages

Een van de hotste onderwerpen als het gaat om het kopen van een woning zal zijn “welke bank biedt het laagste tarief in de stad”. Mijn filosofie, “De Laagste Rentevoet hoeft u niet de meeste Rente te besparen”. Waarom is dat zo?

  1. Wat als een goede deal kan worden gezien, kan soms gepaard gaan met voorwaarden, waardoor het in bepaalde situaties meer kost of de lening minder flexibiliteit biedt. Vergeet niet om altijd te lezen (het woord “tussen” is niet nodig omdat u niet tussen de regels hoeft te lezen) de kleine lettertjes in uw lening Letter of Offer voordat u op de stippellijnen tekent.
  2. Wees heel duidelijk over uw doelstellingen voor het verkrijgen van het krediet en maak uw huiswerk voordat u naar de bank gaat voor uw financieringsbehoeften. Ga met de vooropgestelde doelstellingen op zoek naar een woningkrediet dat past bij uw specifieke behoeften en doelstellingen en dat u in staat stelt om de meeste rente te besparen.

 

Related Posts